angela-pro-deo.jouwweb.nl
Home » Tips

Tips

Wij bieden u hier een groot aantal nuttige tips op de volgende gebieden:

Gezondheid in het algemeen

 • Ergert u zich aan overdadig geluidsgeweld? U kunt helpen in de strijd tegen ongewenst geluid. Stichting Bescherming Akoestisch Milieu (BAM) zet zich hiervoor in. Download hier de flyer. Luisteren naar de natuur kan op wildsanctuary.com. Biofonie, heet dat, zoals het klinkt zonder menselijke invloeden.
 • Mopjes! Onder het motto: 'lachen is gezond'... dit is wetenschappelijk bewezen:
  • als je je mondhoeken omhoog krult, stimuleer je je immuunsysteem
  • schuddebuiken masseert je darmen en je hart
  • een lachend gezicht is op het 'masque idiotique' na het meest ontspannen
  • een lachend gezicht heeft ook een vrolijke invloed op anderen
  • als je lacht vanuit je hart, zal iedereen in je omgeving dat (on)bewust meekrijgen
 • www.voedjegoedvoeljegoed.nl Dé site om jezélf te helpen gezond te worden en te blijven (bij overgewicht, depressiviteit, slapeloosheid, overmatig boeren en winden, jeuk, jicht, galstenen, allergieën, etc.). Neem verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn. Voorkómen is beter dan genezen. En genezen is beter dan symptomen onderdrukken. Een guideline voor het opbouwen van jouw persoonlijke verantwoorde leef- en eetpatroon.
 • Gezondheidstesten, allerlei testen om te kijken waar je last van hebt…
 • Alfa-Training, ofwel Silva Mind Method… Voor meer rust, gezondheid, welbevinden en meer geheugen en concentratie. Benut uw onvermoede mogelijkheden en talenten. Het werkt o.m. met eenvoudige oefeningen, dynamische meditatie en creatief dromen. U kunt het zelfhulpboek lezen en het zelf toepassen, of u kunt een 4 daagse cursus doen (waar u iets meer leert, iets sneller en iets makkelijker, omdat men elkaar in een groep versterkt). U leert o.m. hoe goed te slapen, hoofdpijn weg te werken en heel veel andere praktische onderwerpen. Ook kunt u bijvoorbeeld in 2 maanden een heel schooljaar doen en in één jaar bijv. de hele middelbare school! Zie de Silva Mind Control folder.
 • Boek Alfa-Training, door Silva en Miele, Jose Silva en zijn succesvolle Silva Mind Control Methode inmiddels geen onbekenden meer in Nederland. Met op zich heel simpele oefeningen leren we het zogenaamde alfaniveau te bereiken, de toestand waarbij de hersenen hoofdzakelijk alfagolven uitzenden en waarin een volledige ontspanning optreedt. Eenmaal aangekomen op alfaniveau kunnen we ons een bepaalde gewenste toestand voorstellen. Op deze wijze kunnen we heel bewust de kwaliteit van ons leven beinvloeden.
 • Boek Jezelf en anderen helen, door Silva en Stone. In dit boek wordt de hier beschreven techniek vooral gebruikt voor de verbetering van onze gezondheid, ons geestelijk en lichamelijk welbevinden. Door naar het alfaniveau te gaan kunnen we een genezingsproces op gang brengen. Silva geeft een aantal treffende voorbeelden van gevallen waarin met alfatraining echt 'wonderen' werden verricht.
 • Boek EVT, Emotionele Vrijheids Technieken op basis van EFT door Gary Graig. Uitgeverij Ankh Hermes heeft Ankertje nr. 292 "Leven in emotionele vrijheid" door Dorje van Halderen over EVT (Emotionele Vrijheid Technieken, NL voor EFT). Met dat boekje kunt u zó aan de slag. Helder en duidelijk. Vooral emotionele klachten en angsten bent u in een minuutje of 5 kwijt, belooft deze methode. Uw ideale gewicht bereiken, meer zelfvertrouwen, auto-immuunklachten, etc, etc… Het klinkt onwerkelijk, maar het kost niets, is milieu vriendelijk en u kunt het zélf waar dan ook op toepassen. U klopt op bepaalde punten op uw eigen lichaam (kleren blijven gewoon aan), draait wat met uw ogen en telt en neuriet even. Een kind kan de was doen. Zoveel gemak van zo'n eenvoudige en snelle methode. Het proberen waard! www.emotievrij.nl
 • Gratis boek over gezondheid! - “7 stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21e eeuw”, van ‘De Nieuwe Dokters’. (download als PDF).
  De Nieuwe Dokters handboek geeft u dan ook een revolutionaire kijk op ziekte en gezondheid. Na het lezen van dit boek zal uw idee over hoe mensen ziek worden en genezen, voorgoed veranderd zijn. Het gaat hierbij niet alleen om nieuwe ontdekkingen, maar ook om het openbaar maken van geheimen die duizenden jaren verborgen zijn geweest voor het grote publiek.
  Om een zo groot mogelijk resultaat te bereiken wordt alle informatie inzake producten en therapieën door de aan dit initiatief medewerkende artsen en wetenschappers geselecteerd en gewaardeerd op basis van o.a. de volgende criteria:
  1. Binnen een week werkzaam,
  2. Massaal, voor korte duur en direct toepasbaar,
  3. Gratis of zo goedkoop mogelijk te verkrijgen,
  4. Streven naar een optimale en niet gemiddelde gezondheid,
  5. WetenschAppelijk en/of wetenschEppelijk onderbouwd,
  6. Geen of minimale verslavings-, bij- en ontwenningsverschijnselen.
 • Dreigt er een burn-outof kom je moeilijk tot rust? Kijk dan op: Kosten voor begeleiding en verblijf worden door de AWBZ vergoed. Je moet dan een indicatie hebben van het CIZ, Centraal Indicatieorgaan Zorgverzekeringen (voorheen RIO: Regionaal Indicatie Orgaan) voor activerende en/of ondersteunende begeleiding. Ook met een PGB (persoonsgebonden budget) kun je aldaar terecht. Hier is wat meer informatie om af te drukken.
 • Bijzondere bijstand vergoedt noodzakelijke levenskosten bij ontbreken van voorliggende voorzieningen.
 • Teken deze petitie als u uw recht op geheimhouding van medische gegevens wilt behouden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft straks namelijk de bevoegdheid om zonder toestemming van de betrokken patiënt in bepaalde gevallen zorgdossiers in te zien.

Preventies en/of remedies tegen ziektes

Wij hebben m.i.v. 16 maart 2007 allerlei organisaties gemaild om ons preventies en/of remedies te melden m.b.t. hun specialisatie. We nodigen iedereen uit om aanvullingen aan ons te mailen, ook als u een onderwerp mist in deze lijst. Bij voorbaat dank. Hieronder per onderwerp op alfabet het resultaat (tot nu toe)…

Allergieën
Links: Allergievereniging, Nationale Allergiesite.
Gemaild naar: info /at/ allergievereniging.nl (patiëntenvereniging), leesbevestiging binnen op 16-3-07
Astma
Links: Astmafonds, Astma Forum.
Gemaild naar: schipper503 /at/ zonnet.nl (contactpersoon astma-site), leesbevestiging binnen op 16-3-07
CARA
zie Astma
CVS (Chronisch Vermoeidheids Syndroom)
Links: ME-CVS-Stichting, ME-CVS-Vereniging.
gemaild via de website van de ME-CVS-Stichting
Depressie
Link: Depressiecentrum, Zelftest en behandeling depressies.
Gemaild naar: depressiecentrum /at/ fondspsychischegezondheid.nl
Epilepsie
Link: Epilepsie Vereniging Nederland.
Gemaild naar: nanda /at/ dewolf-it.nl
Fibromyalgie
Link: Nationale Vereniging voor Fibromyalgiepatiënten.
Gemaild naar: fes /at/ fesinfo.nl (patiëntenvereiniging), leesbevestiging binnen op 16-03-07
Hartziekten
Link: Hartstichting.
Gemaild naar: info /at/ hartstichting.nl, leesbevestiging binnen op 19-03-07
Hooikoorts
Link: Allergievereniging.
Gemaild naar: info /at/ allergievereniging.nl (patiëntenvereiniging)
HPU (Hemopyrrollactamurie)
Links: HPU Patiëntenvereniging, Klinisch Ecologisch Allergie Centrum, HPUtest.
Gemaild naar: info /at/ hpupatientenvereniging.nl
Kanker
Links: KWF Kankerbestrijding, Ned. Fed. van Kankerpatiënten-verenigingen (NFK).
KWF campgane: "Ken de negen signalen"
Gemaild naar: info /at/ kwfkankerbestrijding.nl
Automatisch antwoord binnen op 16-3-07 met o.a. belofte vraag z.s.m te bekijken, de melding van de NFK-telefoon: (030) 291 60 90 werkdagen en de grdtis infolijn voor lotgenotencontact en alg. info: (0800) 022 66 22 op werkdagen. 9.00-12.30 en 13.30-16.00 uur.
ME (Myalgische Encephalomyelitis)
zie CVS
MCS (Multiple Chemical Sensitivity), milieuziekte
Links: Het ABC van MCS, Infobank Meervoudige Chemische Sensitiviteit, Meldpunt Gezondheid en Milieu.
Gemaild naar: info /at/ gezondmilieu.nl, marion-gerritsen /at/ planet.nl, j.p.terpstra /at/ home.nl, leesbevestiging binnen op 16-03-07
Nierziekten
Link: Nierstichting, Nierpatiëntenvereniging Nederland.
Gemaild naar: info /at/ nierstichting.nl
Parkinson
Parkinson Patiëntenvereniging.
Gemaild naar: info /at/ parkinson-vereniging.nl
Verkregen informatie:
 • Brochures
 • “Het is een ziekte waarvan de oorzaak niet zodanig bij ons bekend is, dat wij op dit moment weten hoe de ziekte voorkómen zou kunnen worden. Tevens hebben wij op dit moment nog geen zicht op een remedie. We hebben wel kennis over medicatie die de klachten kunnen verminderen. Verder blijkt bewegen een goed effect te hebben. Vooral ook Nordic Walking. Er zijn vele bewegingsgroepen specifiek voor mensen die Parkinson ervaren. Tijdens ons kunstproject, waaraan velen van hen meedoen, is gebleken, dat zij geen/minder klachten ondervinden op het moment dat zij bezig zijn met kunstzinnige uitingen.”
Psychosen, Schizofrenie
Links: Patiëntenvereiniging Anoiksis , Ypsilon.
Gemaild naar: anoiksis /at/ anoiksis.nl. Reactie op 19-3-07: “we sturen u folders op”.
Een aandoening als schizofrenie komt voornamelijk voor bij mannen. 40%-52% van de mensen met de diagnose “schizofrenie” blijkt een stofwisselingsprobleem te hebben en raken de symptomen kwijt als deze aandoening (HPU) wordt behandeld. HPU staat elders in onze lijst.
Reuma
Links: Reumafonds, Reumapatiëntenbond.
Reactie op 19-3-07: “vraag s.v.p. aan www.reumafonds.nl”
Voedselintoleranties
Links: Allergievereniging, Gratis brochure over voedselovergevoeligheid.
Voedingscentrum: als u meer wilt weten over gezond eten, gezond gewicht, allergieën, intoleranties. U kunt op werkdagen van 9-17 uur terecht met uw vragen op (070) 306 88 88, waar een team van voedingsdeskundigen uw vragen gratis beantwoordt.
Er is een “Zelfzorgboek voor Voedselallergie en Voedselintolerantie” (in de meeste bibliotheken wel aanwezig) te verkrijgen via de Maag Lever Darm Stichting: Richterslaan 62, 3431 AK Nieuwegein, telefoon: (030) 605 58 81, fax: (030) 604 98 71, mail.
Gemaild naar: info /at/ allergievereniging.nl (patiëntenvereiniging)
Het nieuwe zelfzorgboek Voedselallergie is uit (2007)! De Stichting September heeft dit zelfzorgboek geheel herzien. De Stichting VoedselAllergie heeft hier aan meegewerkt. Het boek is verkrijgbaar of te bestellen bij uw apotheek.

Feiten over onze voeding

Laat de vissen zwemmen!

Het aantal vissen in de wateren wordt niet groter, zeg maar. En dat is omdat grote groepen mensen (nog) niet bereid zijn minder vis kopen. Met nieuwe regels en/of een nieuwe houding, kunnen we dit probleem oplossen. Massaal de vis laten zwemmen waar die van nature is, helpt wél.

Hou je ook zo van paarden en andere dieren?

Laat paarden, reeën, konijnen, geiten, lammetjes, schapen, kalfjes, koeien, varkens, kuikens, kippen, kalkoenen, eenden, ganzen en andere dieren toch lekker rondhuppelen. Gun ze een natuurlijk leven en een natuurlijke dood, gewoon vanuit respect voor de levende wezens. Als je jezelf voedt met granen en bonen i.p.v. vlees (ook biologisch), verbruik je maar één zevende deel van de granen. Iedereen die vegetarisch eet, laat dus voeding voor 6 anderen over (die ook vegetarisch eten)). Iedereen die veganistisch eet, laat zelfs voeding voor 13 anderen over (die ook veganistisch eten). Als we de dieren laten rondhuppelen totdat zij van nature paren en van nature sterven, is er genoeg voedsel voor iedereen! Draag bij aan de respectvolle behandeling van dieren!!

Meer zalm voor je geld, of kanibalisme?

Een jaar of 6 geleden manipuleerde men de zalm met menselijke genen. Daardoor worden ze groter dan bij hun natuurlijke groei. Wil je meer zalm voor je geld en ben je daarvoor liever een soort kanibaal? Natuurlijke zalm is bijna niet meer te vinden. Trek uw conclusie en eet bewust!

Chocolade: verslavend

Chocolade bevat een stof, die ervoor zorgt dat we ons prettiger voelen… tenminste, zolang onze lever en gal het aankunnen. Als we ons dus iets minder prettig voelen, krijgen we weer behoefte aan die stof. Dit kan verslavend werken.

Chocolade: de niet biologische, wordt respectloos verworven!!!

Bovendien komt 60% van de niet biologische chocolade van de cacaoplantages uit de Ivoorkust, waar geen volwassenen in dienst zijn en waar geen loon wordt gegeven. Kinderen wordt geen vrije keus gelaten om wel of niet mee te gaan. Zodra ze er zijn, hebben ze zelfs geen vrijheid meer en ook geen rust. Ze krijgen niet vaak genoeg te eten. En dat wat daar voor eten doorgaat, zouden wij geen 'eten' noemen. Als ze niet meer kúnnen, worden ze zó respectloos behandeld, dat hun lichaam niet meer in tact kan zijn. De plantage-runners laten dit niet achterwege omdat het iets in de kinderen losmaakt waardoor ze tóch nog weer wat gaan werken. En als ook dát niet meer gaat, 'hoeven ze niet langer te blijven'. Vele kinderen worden niet meer gevonden. Dit verhaal is bekend dankzij de paar kinderen die wisten te ontsnappen. De regering van de Ivoorkust is op de hoogte. Chocoladefabrikanten, w.o. Nestlé, zijn op de hoogte. Mevrouw Dahl, weduwe van Roald Dahl, schrijver van Sjakie en de chocoladefabriek (waarvan een nieuwe film is gemaakt en daardoor bij Nestlé massa's repen voor de gouden wikkel), is op de hoogte. Ze geven openlijk toe zich niet verantwoordelijk te voelen.
Voelen wij ons verantwoordelijk en kopen, eten en drinken we dan dus alleen nog maar chocolade die met respect voor de arbeiders wordt verworven? En ja, dat kost niet minder geld, maar het bespaart wél (kinder)levens. Biologische chocolade is schoon!

Chocolade: allergie meestal voor kakkerlakken tussen de cacaobonen

Er is bekend dat mensen gevoelig kunnen reageren op chocolade. Die allergieën of overgevoeligheden worden meestal veroorzaakt door de kakkerlakken die zijn meegemalen met de cacaobonen. Hoe goedkoper de chocolade, hoe hoger het gehalte aan kakkerlakken i.h.a. Biologische chocolade is stukken schoner, in alle opzichten!

Hoe gezond is het eten van maïs?!

Geen gentech!Een paar jaar geleden heeft men in Zuid-Amerika maïs genetsich gemanipuleerd, zodat de teelt minder zou worden aangevreten. De muizen trokken zich er niet veel van aan en hele muizenpopulaties leven nu niet meer door het eten van de gemanipuleerde maïs. Deze zoogdieren doorstonden de test niet. Geen groot succes, zou u denken! Mensen zijn echter niet gestopt met de gentech. Zou het zoogdier 'mens' de test uiteindelijk doorstaan?

Uw bijdrage kan zijn: koop alleen natuurlijk (biologisch) geteelde producten! Dat is ook beter voor uw eigen gezondheid!

Patronen doorbreken: leer uzélf kennen!

Neem eens een maandje géén suiker, zout, cafeïne, nicotine, alcohol, cacao, pepmiddelen, tranquillizers, kleur-, geur- smaak- en conserveringsmiddelen, vlees, vis, gevogelte en geraffineerde producten (zoals witbrood, couscous, koekjes, kant en klaar maaltijden, sausjes uit een fles/pak, etc). Dan merk je pas wie je écht bent. Als je iets moeilijk kunt laten staan, merk je de verslavende neiging ervan.
Eet dat maandje eens veel verse groente, waarvan zo mogelijk een derde per maaltijd rauw en fruit. Eet ook voldoende volkoren granen/vlokken/meel (zilvervliesrijst, volkoren tarwe, maïs, gerst, rogge, haver, gierst, spelt, quinoïa, amarant, kamut, aardappels), bonen, zaden en noten. Genoeg vet: olijfolie om in te bakken, zonnebloemolie in de sla. Drink dan extra water, omdat je lichaam van nature gifstoffen zal gaan afvoeren. Je wordt schoner van binnen en je smaak zal veranderen.

Steeds grotere borstjes, meneer?

Kippen worden onnatuurlijk lang in kunstmatig daglicht gezet, omdat zo de hormoonproductie in de kip stijgt. Daarmee bereikt men dan dat een kip het onnatuurlijke aantal van zo'n 300 eieren per jaar gaat leggen. Wat doen ze die kippen toch aan?! Als u zo'n kip eet, hebben deze hormonen ook een uitwerking op u: zodanig dat mannen er borstjes van krijgen als ze regelmatig kip eten! Als u biologische kip eet of geen kip, zal dit ú niet gebeuren!

Algemene links

 • Voedingscentrum: als u meer wilt weten over gezond eten, gezond gewicht, allergieën, intoleranties. U kunt op werkdagen van 9-17 uur terecht met uw vragen op (070) 30 68 888, waar een team van voedingsdeskundigen uw vragen gratis beantwoordt.
 • Het nieuwe “zelfzorgboek Voedselintolerantie” is uit! (door E.H. Coene, Stichting September Amsterdam, 3e druk 2006, ISBN 90 8648 017 9). De Stichting September heeft dit zelfzorgboek geheel herzien. De Stichting
  VoedselAllergie
  heeft hier aan meegewerkt. Het boek is verkrijgbaar of te bestellen bij uw apotheek.

Een veilige en bewuste (levens)houding

 • Bijdragen aan een liefdevolle, veilige wereld is simpel. Je brengt licht in de wereld, licht in je woonplaats met STADSVERLICHTING, een stilte-meditatie met vrienden en bekenden of buurtgenoten, van 20-21u op de 2e zondag van de maand.
 • Zelfbeheersing-tips voor een veilige thuissituatie. Zo geef je je partner of huisgenoten goede feedback. Een GRATIS on-line cursus om zelfbeheersing (weer) in de hand te krijgen. Een zelftest om te zien in hoeverre de cursus (8 weken: 1,5 uur/week, 6 personen, anoniem en gratis) nodig is.
 • Prayer for Protection (om je weer veilig te voelen) met muziek en film.
 • Op de site Beschem jezelfvindt u onderwerpen die aan de orde komen als mensen elkaar respectloos behandelen en elkaars vrijheid en grenzen niet in acht nemen. Hiervan treft u (proces)beschrijvingen aan, worden gevolgen geschetst en staan wegwijzers om de weg naar respect en acceptatie van elkaars grenzen en vrijheid terug te vinden. Om deze weg te betreden kunt u o.a. een stappenplan vinden voor 'als iemand je niet met rust laat', dat ook door de politie is overgenomen. het stappenplan vormt dan ook het hart van deze site. hoe uw eigen gedrag van invloed is op reacties van anderen, leest u bij het onderwerp rolpatronen. op de pagina’s 'het type mensen bij wie je je niet veilig voelt', 'als je niet met rust wordt gelaten' en 'onveilige huiselijke situaties' verkrijgt u inzicht in de denkwijze van mensen die respectloze omgang vertonen, en iemands grenzen en vrijheid niet accepteren. zo kunt u zorgen voor een veilige en bewuste (levens)houding.

Duurzaam omgaan met grondstoffen

Recycle spel 1

Een spel gemaakt van sappakkendopjes en de achterkant ven een oude kerstkaart. De dopjes kunnen worden bewaard in de deksel van een biogarde pot.

Sappakkendopjes
Sappakkendopjes en oude kerstkaart

Recycle spel 2

Een spel gemaakt van 5 gele en 5 blauwe knikkers en de bodem van een bonbondoos. De knikkers kunnen worden bewaard in de deksel van een lege pot (in dit geval van instant caffeïne vrije koffie).

Knikkers en bonbondoos
Knikkers en bonbondoos

Recycle spel 3

Een spel gemaakt van sappakkendopjes en de achterkant van A4-belastingenveloppen. Nodig: plakband, een dikkere watervastestift, 4 verschillende kleuren dopjes (van elke kleur 4) en kleurpotloden in de kleuren van de dopjes. De dobbelsteen is gemaakt van (en opgevuld met) hetzelfde papier en plakband. De dopjes en dobbelsteen kunnen worden bewaard in een verpakkingsbakje van organic rice chips.

Dopjesspel
Dopjesspel

Onderzettertjes

Gemaakt van de deksel van een biogarde pot. Eenvoudig de geribbelde rand eraf knippen. Naturel: je kunt deze gebruiken waar je ze onzichtbaar hebt (bijvoorbeeld op een mooie siertafel). Opgeleukt: je kunt er van elke bewoner een foto onder plakken en die bij de vaste tafelplaats leggen; of je kunt er een plaatje van een hobby onder plakken of een plaatje van iets wat iemand heel leuk vindt. Die plaatjes vind je vast in oude tijdschriften.

Onderzetters
Onderzetters

Plectrum

Van verschillende kleuren kunststof deksels van hazelnootpastapotten kun je plectra knippen om bijvoorbeeld je gitaar of ukele mee aan te slaan. Ook handig als je je gekochte plectrum even niet kunt vinden.

Plectrum uit hazelnootpastapot
Plectrum

Diversen

 • Breng een bezoek aan Zomersproeten, een site waar je inspirerende spreuken, gedichten, gezegden en citaten kunt vinden.
 • Kijk eens op: www.matchingtalents.com waar je van lokaal tot wereldwijd contacten kunt leggen om je talenten in te zetten en zo diensten te ruilen (een soort LETS). Het is helemaal GRATIS!
 • Inspirerende verhaaltjes
 • Artakiane.com: schilderijen geïnspireerd door 'de hemel', geschilderd door een meisje dat begon te schilderen (zonder les) op haar 6e en nu nog steeds schildert op haar 12e. Ze schrijft ook gedichten. Als je op de schilderijen klikt, zie je ze groot én kun je de bijbehorende tekst lezen. Sinds kort speelt ze piano en componeert ze pianomuziek.
 • Blessing for Marriage (zegen voor trouwen) met muziek en film.
 • Traveler (voor rouwverwerking) met muziek en film.
 • Meld je hier aan en je krijgt “the daily word prayer” elke dag gratis gemaild! (zonder verdere verplichtingen).
 • Heb je hulp nodig voor jezelf of voor iemand die je na staat, mail je vraag naar info@omroepMAX.nl
 • Vraag je hulp of bied je hulp, meld je aan op www.clubvan100.nl
 • Wil je energie besparen, kijk op www.LLINK.nl voor praktische tips.
 • Wil je iemand verrassen met een lintje op Koninginnedag, download een aanmeldingsformulier op www.lintjes.nl en volg de instructies.
 • Wil je een gratis muziek e-card versturen, ga naar www.antrovista.nl.
 • Kijk eens op www.whatthebleep.com om te lezen over de DVD “What the bleep do we know?” (wat weten wij nu eigenlijk?): een filmverhaal waarin ook interviews met wetenschappers aan bod komen over de praktische toepassing van de mogelijkheden vanuit de quantummechanica… je kunt nu zélf verantwoordelijkheid nemen en je openen voor nieuwe denkwijzen.
 • Hou je van ecologisch tuinierenof wil je een gratis klusvakantie? Kijk op De Vlierhof (de leefgemeenschap)
 • Chigame is een spel waarbij je je voornaam in een wolkje schrijft en vervolgens klik je op ieder lachend gezicht dat voorbij zweeft en op je eigen naamwolk als die voorbij zweeft. Doel: herken positiviteit en jezelf.
 • Sematrix is een spel waarbij je z.s.m. een lachend gezicht aanklikt in een frame van 16 pasfoto's waarin de rest niet lacht. Doel: als je tenmidden van negativiteit iets positiefs zoekt (en vindt), dan voel je je beter.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.